درگاه پرداخت چیست و چرا به آن نیاز دارید؟
درگاه پرداخت، فناوری است که مسئول احراز هویت و انتقال ایمن دادههای پرداخت بین طرفهای مختلف درگیر در فرآیند پرداخت است (بیشتر در این مورد).
درگاه پرداخت معمولاً شامل اقدامات امنیتی مختلفی مانند رمزگذاری، رمزگذاری و راه حل های مدیریت تقلب می شود . علاوه بر این، دروازه ها باید مجموعه ای دقیق از رویه ها را مطابق با استاندارد انطباق PCI DSS دنبال کنند . این شامل ممیزی های سالانه و تأییدیه های مجدد برای اطمینان از اعتبار استاندارد می شود.برای مشاوره طراحی سایت در انزلی و سئو سایت در انزلی با محدثه خجسته تماس بگیرید
پرداخت آنلاین با درگاه پرداخت چگونه کار می کند؟
در حالی که از دیدگاه مشتری، آنها چند مرحله را قبل از پرداخت انجام میدهند، در واقع خیلی بیشتر از آنچه که تصور میکنند در پشت صحنه اتفاق میافتد. یعنی، بازیگران کلیدی مختلفی در جنبههای مختلف فرآیند پرداخت نقش دارند. بیایید نگاهی بیندازیم که این احزاب چه کسانی هستند و چه می کنند:
- ارائهدهنده خدمات پرداخت یا پردازشگر پرداخت – یک شرکت شخص ثالث است که خدمات پردازش پرداخت را به بازرگانان ارائه میکند، مانند درگاه پرداخت، صدور کارت، راهحلهای مدیریت ریسک و تقلب، خرید و روشهای پرداخت جهانی و موارد دیگر.
- تاجر - هر طرفی است که کالاها و خدمات را از طریق یک فروشگاه آنلاین و/یا در فروشگاه به فروش می رساند.
- مشتری یا دارنده کارت – فردی که خرید کالا یا خدمات یک تاجر را آغاز می کند.
- صادرکننده، صادرکننده بانک یا صادرکننده کارت - بانک یا مؤسسه مالی دیگری که به نمایندگی از طرحهای کارت، کارتهای پرداخت را برای مشتریان صادر میکند یا به آنها کمک میکند. هنگامی که مشتری پرداختی را انجام می دهد، صادرکننده وجوه را از طریق طرح های کارت به خریدار منتقل می کند. اساساً، آنها تأیید می کنند که دارنده کارت دارای وجوه کافی برای پوشش تراکنش است و اعتبار حساب (در میان سایر بررسی های امنیتی).
- خریدار، بانک جذب کننده یا عضو جذب کننده - موسسه مالی که پرداخت های کارت را از طرف تاجران پردازش می کند. یکی از نقشهای اصلی آنها این است که دادههای پرداخت کارت را به صورت ایمن به طرحهای کارت هدایت کنند (در ادامه در این مورد بیشتر) برای مجوز توسط صادرکننده.
- دروازه پرداخت – فناوری مورد استفاده تاجران برای احراز هویت و انتقال ایمن داده های پرداخت بین طرح های خریدار، صادرکننده و کارت. هنگامی که پرداخت توسط خریدار مجاز و تأیید شد، درگاه پرداخت یک پیام تأیید را به تاجر ارسال می کند.
- طرحهای کارت - طرفی که خریدار را به صادرکننده مرتبط میکند، به طوری که اطلاعات تراکنش کارت میتواند به عنوان بخشی از مرحله مجوز بین این دو منتقل شود (ما بعداً به این موضوع خواهیم پرداخت). طرح های کارت شناخته شده عبارتند از Mastercard ، Visa ، American Express ، Discover و UnionPay .
درگاه پرداخت چگونه کار می کند؟
اکنون که با چیستی درگاه پرداخت آشنا شدید، بیایید نگاهی به نحوه قرار گرفتن آن در فرآیند پرداخت کارت بیندازیم. ما هر مرحله از سفر پرداخت را، از شروع تا تسویه حساب، پوشش خواهیم داد.
- مشتری با وارد کردن مشخصات کارت خود در صفحه پرداخت، که معمولاً شامل نام دارنده کارت، شماره کارت، تاریخ انقضای کارت و کد ارزش تأییدیه کارت (CVV) است، خرید را آغاز میکند . بسته به ادغام ترجیحی تاجر (مثلاً صفحه پرداخت میزبانی شده، ادغام سرور به سرور یا رمزگذاری سمت مشتری) این اطلاعات با خیال راحت به درگاه پرداخت منتقل می شود.
- درگاه پرداخت، اطلاعات کارت را رمزگذاری می کند و قبل از ارسال اطلاعات کارت به گیرنده، بررسی های تقلب را انجام می دهد.
- خریدار به طور ایمن اطلاعات را به طرحهای کارت میفرستد، که لایه دیگری از بررسیهای تقلب را انجام میدهند. پس از این، طرح ها داده های پرداخت را برای مجوز به صادرکننده ارسال می کنند.
- پس از تکمیل اقدامات لازم برای غربالگری کلاهبرداری، صادرکننده اجازه معامله را می دهد. یعنی اطلاعات تراکنش را تأیید می کند، اطمینان می دهد که دارنده کارت وجوه کافی برای خرید دارد و حساب بانکی معتبر است. صادرکننده یک پیام تأیید یا رد شده از طرحهای کارت برای خریدار ارسال میکند.
- خریدار پیام را به درگاه پرداخت به تاجر ارسال می کند. بسته به پیام، مشتری به صفحه تأیید پرداخت هدایت می شود یا از او خواسته می شود روش پرداخت دیگری را ارائه دهد.
- پس از تایید پرداخت، روند تسویه حساب می تواند آغاز شود. برای این کار، خریدار مبلغ پرداختی را از بانک صادرکننده جمعآوری میکند و وجوه را «در حالت انتظار» به حساب تاجر میگذارد (اطلاعات بیشتر در مورد حساب تاجر در زیر). اینکه چه زمانی تسویه واقعی انجام می شود بستگی به توافقی دارد که تاجر با ارائه دهنده خدمات پرداخت خود دارد.