سفارش تبلیغ
صبا ویژن

7 قانون برای انتخاب ترکیب رنگ وب سایت


 

1. چرخ رنگ را بشناسید

مبانی تئوری رنگ‌ها با درک سه گروهی که چرخ رنگ شامل می‌شود آغاز می‌شود: اولیه، ثانویه و سوم. رنگ‌های اصلی، قرمز، آبی و زرد، رنگ‌های پایه چرخه رنگ هستند و همه رنگ‌های باقی‌مانده از این سه رنگ مشتق شده‌اند.

سپس، رنگ‌های ثانویه می‌آیند. رنگ‌های ثانویه همان چیزی هستند که وقتی هر یک از سه رنگ اصلی را با هم ترکیب می‌کنید، به‌عنوان نارنجی، سبز و بنفش شناخته می‌شوند.

در نهایت، رنگ‌های درجه سوم نیز وجود دارند که به آن‌ها «رنگ‌های میانی» نیز گفته می‌شود. اینها چیزی است که وقتی یک رنگ اصلی و یک رنگ ثانویه را ترکیب می‌کنید به دست می‌آورید. نمونه‌هایی از این موارد قرمز-نارنجی، زرد-سبز یا آبی-بنفش هستند.

درک روابط بین رنگ‌ها در اینجا تمام نمی‌شود. اما اکنون که از نحوه تشکیل رنگ‌ها آگاه هستیم، می‌توانیم نحوه «تعامل» آن‌ها با یکدیگر، یا به عبارت دیگر، نحوه کار آن‌ها با یکدیگر و اینکه چگونه ترکیب رنگی خود را می‌سازیم، تعریف کنیم.

 

 

2. درک ترکیب رنگ در طراحی سایت

همانطور که هر رنگ به تنهایی دارای شخصیت و اهمیت است، همین امر برای روابط بین هر رنگ نیز صادق است. وقتی ترکیب رنگی را انتخاب می‌کنید، بسته به نحوه ترکیب «شخصیت‌های» رنگ، اغلب پیام یا مفهوم خاصی را به بازدیدکنندگان وب‌سایت منتقل می‌کنید.

به عنوان مثال، اگر یک طرح رنگ مکمل را انتخاب کنید که شامل قرمز و آبی شود، رنگ قرمز، نشان دهنده فوریت و قدرت است، و آبی، نشان دهنده صلح و وفاداری است، نتیجه نهایی شما یک فضای ترکیبی از وفاداری و ثبات قوی و آینده است.

از طرف دیگر، اگر دو یا چند رنگ را انتخاب کنید که تعادل هماهنگ را به جای کنتراست ایجاد کنند، حال و هوای کاملا متفاوتی ایجاد می‌کنید. این به شما به عنوان یک طراح وب بستگی دارد که تصمیم بگیرید کدام نوع ترکیب رنگ برای وب سایت مناسب‌تر است.

رنگ‌های مشابه: کنار هم

طرح‌های رنگی مشابه از سه رنگ تشکیل شده است که مستقیماً در کنار یکدیگر در چرخه رنگ 12 پره قرار دارند. طراحان وب اغلب هنگام ایجاد یک وب سایت مدرن و در عین حال پیچیده، پالت‌های رنگی مشابهی را انتخاب می‌کنند. به عنوان مثال، یک طرح رنگ مشابه متشکل از قرمز، قرمز-نارنجی و نارنجی روشن بر رابطه پر جنب و جوش بین قرمز و نارنجی روشن تأکید می‌کند.

رنگ‌های مکمل: مخالف‌ها جذب می‌شوند

نمونه‌هایی از رنگ‌های مکمل عبارتند از قرمز و سبز، آبی و زرد، آبی و نارنجی، قرمز و آبی و بسیاری دیگر. وجه اشتراک این جفت‌ها این است که آن‌ها دو متضاد یکدیگر هستند و شما می‌توانید با پیدا کردن دو رنگ که دقیقاً در مقابل یکدیگر در چرخه رنگ قرار دارند آن‌ها را شناسایی کنید. در عمل، اهمیت ترکیب رنگ‌های اصلی در طراحی وب این است که به دلیل تضاد شدید بین آن‌ها، می‌توانند یک رنگ، به ویژه رنگ‌های برجسته را بهتر نشان دهد.

 

در زمینه طراحی وب سایت، استفاده از رنگ‌های مکمل برای عناصری مانند دکمه‌ها یا منوهای ناوبری ارزش زیادی دارد. وقتی هدف شما این است که بازدیدکنندگان متوجه دکمه‌ای شوند و روی آن کلیک کنند، استفاده از یک طرح رنگ مکمل به عنوان رنگ‌های تاکیدی برای متن و پس زمینه آن، به دلیل تضاد و تمایز شدید بین این دو، به احتمال زیاد توجه کاربر را به خود جلب می‌کند.برای مشاوره طراحی سایت در بندر انزلی اینجا کلیک کنید.

به طور مشابه، طراحی دکمه‌ای با رنگ فونت که با رنگ پس زمینه دکمه متضاد است، دیدن متن دکمه را بسیار آسان‌تر می‌کند. این کار می‌تواند منجر به کلیک‌پذیری و نرخ تبدیل بالاتر شود، و همین امر در مورد منوهای پیمایش و آیتم‌های منو نیز صادق است.

رنگ‌های سه گانه: با فاصله یکنواخت

طرح رنگ سه‌گانه که به عنوان اساسی‌ترین نوع طرح رنگ در نظر گرفته می‌شود، به هر سه رنگی که در فاصله 120 درجه از یکدیگر در چرخه قرار دارند، گفته می‌شود. به نوعی، طرح‌های سه‌گانه را می‌توان انعطاف‌پذیرترین نوع ترکیب رنگ در نظر گرفت. زیرا جهت‌های بسیاری وجود دارد که می‌توانید برای اندازه‌گیری 120 درجه به آن‌ها بروید.

3. روانشناسی رنگ را در نظر بگیرید

دنیای روانشناسی رنگ‌ها بر اساس این ایده ساخته شده است که رنگ‌های خاص احساسات و عواطف خاصی را تحریک می‌کنند که دوره‌های عمل خاصی را تحریک می‌کند. اگر تا به حال با روانشناسی رنگ مواجه نشده اید، به دنبال یک کشف فکری واقعی هستید.

روانشناسی رنگ نشان می‌دهد که انتخاب ترکیب رنگ وب سایت بر اساس تجربه احساسی که می‌خواهید به کاربران خود ارائه دهید. این کار نه تنها بر شخصیت برند شما تأثیر می‌گذارد، بلکه واکنش‌های بازدیدکننده خاصی را بر اساس محیط احساسی ایجاد می‌کند.

هنگامی که متوجه شدیم هر رنگ چه چیزی را نشان می‌دهد، انتخاب مناسب‌ترین پالت رنگ برای وب سایت شهودی می‌شود. به عنوان مثال، اگر در حال طراحی وب سایت برای کسب و کار خدمات آبگرم هستید، بهتر است از رنگ‌هایی استفاده کنید که نشان دهنده طبیعت و شفا هستند. مانند سبز، و آبی، که نماد صلح و اعتماد است.

با تعداد زیادی گزینه پالت رنگی که در چرخه رنگ وجود دارد، استفاده از روانشناسی رنگ به عنوان یک اصل راهنما هنگام انتخاب طرح رنگ به شما این امکان را می دهد که تصمیمات طراحی آگاهانه تری بگیرید و تم و سبک خود را به گونه‌ای متمرکز کنید که مناسب صنعت و شخصیت تجاری شما باشد.